top of page

Interieurontwerper; wat kan je van mij verwachten


Is jouw huis ook toe aan een make-over en kun je daar wel advies bij gebruiken?

CALM HOME kan je daarbij helpen, door te adviseren over kleur- en materiaalgebruik, het maken van een goed lichtplan (wat erg belangrijk is voor een goede sfeer in de ruimte), maar ook over de indeling van een ruimte of bij eventuele verbouwingen kan ik je adviseren. Voor de diverse mogelijkheden, maak gewoon eens een vrijblijvende afspraak.

Hoe gaat dit in zijn werk:

Fase 1 kennismaking en inventarisatie

Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Ik kom dan bij je thuis, wij maken kennis met elkaar en ik fotografeer de ruimte waar het om gaat. Tijdens deze afspraak is het voor mij belangrijk om te ervaren hoe de ruimte is, wie jij bent, wat de sfeer is, maar ook welke smaak heb je, wat is je woonstijl etc. Je zult dus overspoeld worden met vragen, maar dat is voor mij om een goed beeld te krijgen en je zo goed mogelijk te kunnen adviseren van groot belang. Het gesprek duurt circa 1 uur. Daarna beslis je of je mijn voorstellen op papier uitgewerkt wil zien.

Wat kun je voorbereiden voordat ik kom?

Je hoeft niets voor te bereiden, maar als je dat wel graag doet, kun je bijvoorbeeld al wat plaatjes opzoeken die je mooi vindt. Zo kun je aan mij laten zien wat jouw smaak is. Als je heel specifieke wensen hebt, is dat handig. Met wat jij aan mij laat zien, kan ik weer verder denken. Je zal zien dat ik net een stapje verder ga, dan je zelf bedenkt. Je hoeft niet te kiezen voor één stijl. Het kan juist heel leuk zijn om stijlen te mixen. Dan krijg je dat huiselijke gevoel met eigen spullen en een aantal nieuwe items. Dat maakt het persoonlijk en dat is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Het moet jou fijne thuis worden.

Wat kun je van mij verwachten?

Bij al mijn ontwerpen is mijn hoofddoel het aanbrengen van sfeer en eenheid. Dit doe ik door het persoonlijk te maken. De persoonlijke spullen krijgen een mooi plekje in de ruimte. Deze zijn heel belangrijk. Wat ook belangrijk is voor de sfeer is het licht. Licht is heel belangrijk in een ruimte, een goed lichtplan is hierbij van groot belang. De eenheid creëer ik door de kleuren goed op elkaar af te stemmen bij maken van een kleur- en/of meubelplan.

Wat je nog steeds veel ziet, is dat mensen twee dezelfde vaasjes naast elkaar neerzetten of dezelfde planten. Juist dat wil ik doorbreken door out of the box te denken. Een andere valkuil is je beperken in kleur, omdat blauw bijvoorbeeld je favoriete kleur is. Je krijgt dan een blauw kussentje, een blauw vaasje, etc. Ik zeg niet dat deze manier niet goed is, maar het kan zoveel leuker. Ik ga verder dan je zelf durft en geef je andere inzichten. Ik hoor regelmatig 'daar was ik zelf nooit opgekomen'. Ik volg uiteraard de laatste trend, maar het is niet zo dat ik deze altijd toepas. Dat hangt heel erg van de klant en de wensen af. Het moet hoe dan ook altijd goed aansluiten bij de wensen van de klant.

Fase 2 Concept plan

Na het kennismakingsgesprek zal ik alle informatie die jij mij hebt gegeven uitwerken. Er wordt met een frisse blik naar jouw woon- en werkruimte gekeken, zodat er ideeën kunnen worden aangedragen waar je zelf niet opgekomen was. Deze ideeën kom ik bij je thuis bespreken en maak ik door middel van schetsen en voorbeelden verder inzichtelijk. Zodat we samen tot verder ideeën komen en ik verder kan werken naar fase 3 het uitgewerkte plan.

Fase 3 Uitgewerkt plan

Het concept plan wordt verder uitgewerkt met concrete voorstellen voor de afwerking en inrichting van de ruimte: bijv. verfkleuren, materialen, meubelen, verlichting en accessoires. Zo ontstaat een totaalplaatje van jouw nieuwe interieur. Het plan wordt aan je gepresenteerd en mag je houden om als houvast te gebruiken bij de uitvoering.

Fase 4 Uitvoering

Na de presentatie van het plan kun je zelf aan de slag om het interieur ook daadwerkelijk te realiseren. En als het fijner is om het samen te doen, is het ook mogelijk om in deze fase ondersteuning van CALM HOME in te schakelen. Bijv. in de vorm van projectcoördinatie (denk daarbij aan alle contacten met aannemer/schilder ed.), personal shopping of afstyling.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page