top of page

Zwart-wit interieur in je interieur


Veel mensen vinden zwart-wit kil, maar door het subtiel toe te voegen in je interieur geeft het juist een hele fijn rustige stijlvolle sfeer. Het wit in het interieur geeft ruimte, maar ook rust en reinheid. Wellicht zijn er mensen die het saai en eentonig vinden, maar als je het met de juiste dosering toepast in je interieur is het super mooi. Door een goede combinatie te maken met subtiele kleuren kan je een heel stijlvol, warm interieur creëren.

‘Zwart wit in je interieur is alles behalve saai’

Zwart is mooi, maar ik zou het niet teveel benadrukken in het interieur. Als je meerdere muren zwart maakt is het vaak hard en contrasterend. Daarom zou ik ook niet kiezen voor puur zwart, maar heel donker grijs. Als je de 70% regel aanhoudt, zit je altijd goed. De verhouding zwart wit is het mooist als die 70% wit is en 30% zwart. Zwart kan je ook heel goed toepassen in de poten van de bank of tafel. Op deze manier laat je zwart subtiel terugkomen.

‘zwart wit geeft je interieur karakter’

De combinatie van zwart en wit zie je veel terug in de interieurs van nu. Maar het is al jaren een succes, het geeft je interieur karakter. Je kan het tijdloos noemen, vanaf 2015 zien we veel zwart/witte posters met quotes op de muur geplakt met washi tape. Dit is nu nog steeds helemaal hip. De trend zwart wit is niet zo vreemd, omdat zwart en wit elementaire kleuren zijn, die elkaar juist heel goed aanvullen. Omdat het 2 uitersten zijn, waarin het stoere van zwart in combinatie met de lichte, ruimtelijke uitstraling van het wit zorgt voor contrasterende combinaties. Bij de Scandinavische woonstijlen zie je zwart-wit vooral heel veel. Persoonlijk vind ik het erg leuk om de Bohemiaanse prints in zwart-wit in het interieur toe te passen. Denk daarbij aan plaids, kussens, vloerkleden. Mooie stolpen of vitrine doosjes met kleine bijzondere spulletjes om te bewaren, wij noemen bij ons thuis het ‘bewaardoosje’.

Door de combinatie van zwart-wit kan je andere kleuren juist weer heel goed combineren. Zoals blauwtinten, roze, groen, geel, etc. Ik hou er persoonlijk van om de mate van de kleuren zo bescheiden mogelijk te houden, zodat de kracht van het zwart-wit niet verloren gaat. Een hele mooi combinatie in zwart-wit interieur is werken met aardse en/of grijstinten.

Zwart-wit is goed te combineren met warme materialen, denk daarbij aan linnen, zijde, hout, wol en riet, krijg je een gezellige sfeer. Deze natuurlijke en warme materialen geven een uitstraling van warmte. Wil je een stoerdere uitstraling combineer zwart-wit dan met RVS of beton. Maar ook groen door middel van planten doen het erg goed in een zwart-wit interieur. Zet meerdere planten, zodat bijvoorbeeld één hoekje van de kamer groen is. Op deze manier blijf je de rust die je wil uitstralen met zwart-wit behouden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page