top of page

Opruim tips voor je kledingkast

Persoonlijk hou ik van structuur, orde, reinheid en regelmatig. Een opgeruimde kledingkast hoort daar ook bij. Als ik chaos in mijn hoofd heb ga ik kasten opruimen, opnieuw ordenen (fictief je hoofd ordenen, noem ik dat). Het helpt echt! Bijkomend voordeel is dat je ook weer eens ziet wat je allemaal hebt en trek je ook weer eens andere kleding aan dan altijd hetgeen wat je ziet liggen.

Het kost wel wat tijd, zo'n opruimsessie, maar het is een fijn gevoel dat alles weer fris en mooi in de kast is.


Mijn tip:

Haal je hele kledingkast leeg en gooi alles op één grote stapel op je bed.

Maak je kast lekker schoon nu hij helemaal leeg is. Bekijk elk item en vraag jezelf af of je er blij van wordt. Is het een ja, dan mag het op de stapel 'houden', anders gaat het op de stapel 'weg'. Twijfel je? bedankt dan of je het ooit zal dragen en of je je er prettig in voelt. Twijfel je nog steeds, trek het dan nog eens aan en bekijk goed voor de spiegel en maak dan een keuze. Zo ga je alle kledingstukken door, totdat alles op een stapel ligt 'houden' of 'weg'.


Bij mij gaat alle 'weg' kleding naar de textielcontainer in de buurt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de kleding die nog goed is te verkopen via verkoopsites of zelfs bij H&M kan je het inleveren en krijg je als dank een kortingsbon van 15% korting op een artikel naar keuze.


De kledingstukken die ik hou leg of hang ik op kleur en item bij elkaar (dus jurken bij elkaar, jassen bij elkaar etc). Items zoals blouses, jassen en jurken hang ik op kledinghangers.


De items die je niet ophangt, vouw je heel praktisch op in je kast. Ik zorg altijd dat ik in één oogopslag kan zien wat ik allemaal heb. Zodat ik niet de hele stapel door hoef te spitten om iets te vinden.


Het vouwen is per item en per materiaal weer verschillend, dus het is even oefenen om elk item even hoog en breed te krijgen. Maar zodra je het onder de knie hebt, is het een fijne manier om kleding op te bergen.

Heb je bijvoorbeeld laden in je kast leg je kleding dan rechtop in de laden zodat je ook zo kan zien wat je allemaal hebt. Ook kan je laden goed gebruiken voor je sokken en ondergoed. Ik heb daarvoor inzetbakjes gekocht bij Ikea (Skubb serie voor in je laden en Tjena dozen voor op de planken), zodat het bij elkaar blijft en niet door de kast vliegt als je de lade opent.


Wanneer je vooral legplanken hebt, kun je gaan werken met dozen of bakken waar je de kleding in rijtjes in zet . Of maak overzichtelijke stapels gesorteerd op soort en kleur.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page