top of page

Kleur in je interieur


Kleuren van 2022

Kleuren zijn belangrijk voor de invloed op je stemming. Zo geven bijvoorbeeld groen en blauwtinten een kalmerende werking en geel en oranje activeren. Maar welke kleuren zijn nou de kleuren van 2022 en hoe pas je deze kleuren op een goede manier toe in je interieur.


In 2022 zie je vooral aardse en rustgevende tinten. Zo zijn kleuren die uit de natuur komen rustgevend en geven eenheid in jouw interieur. De aardse tinten zorgen voor een perfecte basis.


Bruin wordt het nieuwe zwart, deze kleurtint komt steeds meer terug in interieur. Denk hierbij aan prachtige houten meubels in alle soorten tinten. Het geeft warmte en persoonlijkheid aan een interieur.Een andere kleur welke een rustgevende invloed heeft is hemelsblauw. Een luchtige, blauw tint, welke staat voor een nieuw begin en nieuwe energie geeft. Vooral voor het voorjaar is dit een mooie kleur om toe te passen in bijvoorbeeld de slaapkamer. Wil je juist een knusse slaapkamer, ga dan voor donkerblauw en schilder alle muren rondom in deze warme kleur.


Olijfgroen is een echte natuurlijke kleur. De grijsgroene tint die staat voor groei en veerkarcht van de natuur. Van oudsher staat deze kleur symbool voor vrede, harmonie en hoop. Het geeft rust en ruimte binnen het interieur.


Kleurgebruik Kleur in je interieur doet veel. Het kan net dat beetje extra sfeer geven, maar het kan ook je huis veel te donker maken en juist minder sfeervol. En wat gebeurt er als je de wanden waar de ramen en deuren zitten licht maakt. Er zijn ook diverse verftechnieken, waarbij je de wand niet helemaal tot het plafond schildert, maar net daaronder. Hierdoor lijkt het plafond groter en de ruimte dus ook groter! Het gebruik van te veel donkere kleuren kan een ruimte kleiner doen aanvoelen, omdat een donkere kleur meer op je af komt dan een lichte kleur. Donkere kleuren kunnen zeker mooi zijn, want het maakt een ruimte ook warm en knus, maar let erop dat je het op de juiste manier toepast. Zelf ben ik enorm fan van de ton-sur-ton look in een interieur. Ton-sur-ton betekent dat het kleurenpalet bestaat uit één kleur in verschillende tinten.Persoonlijk advies Ieder huis is uniek! Wil jij een persoonlijk advies over jouw huis? Misschien is een interieuradvies dan iets voor jou! Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page