top of page

Je huis groter laten lijken.... doe je gemakkelijk met een paar trucjes


We leven in een tijd waar alles maar meer, meer, meer en groter, groter, groter lijkt te moeten zijn. Ik vraag mij af waarom? Is het gewoon fijn, wat meer ruimte om ons heen? Persoonlijk hou ik van knus en gezelligheid. Een groot huis hoeft daar niet persé bij te horen. Tenslotte maak je de gezelligheid zelf en maak je een huis ook zelf gezellig. Of het nu een groot of klein huis is.

Heb jij nou toch (voor je gevoel) een klein huis.... dan zou je kunnen verbouwen of verhuizen.... maar je zou ook een aantal trucjes toe kunnen passen om je huis groter te laten lijken.

Indeling De indeling is heel belangrijk! Zorg voor een goede loopruimte, door de loopruimte vrij te houden, lijkt het ook ruimer. Zet meubels niet midden in het looppad, want dat blokkeert (letterlijk en figuurlijk). Het is opvallend dat men vaak de meubels tegen de muur zet, dat maakt het er niet altijd gezelliger op. Ook teveel meubels en woonaccessoires geeft ook niet het gewenste effect. Bundel/cluster juist kleine elementen (dat geeft rust) en zet grote eye-cathers neer. Hierdoor geef je de ruimte de ruimte en lijkt het optisch groter.

Meubels Het jij niet echt de mogelijkheid om meubels niet tegen de muur te zetten, omdat bijvoorbeeld de ruimte te smal is. Ga dan voor meubels op pootjes. Bank op pootjes, kasten op pootjes, stoelen van bijvoorbeeld rotan waar je doorheen kan kijken. Laat de meubels al het ware zweven in de ruimte. Het geeft lucht en ruimte.Daglicht Daglicht is erg belangrijk, niet alleen voor de ruimte, maar ook voor jezelf. Als je te weinig daglicht krijgt in je woning is het vaak somber en dat doet ook wat met je humeur, althans dat heb ik altijd wel. Ik begin de dag met openen van de gordijnen en ramen. Laat dat daglicht en de zuurstof maar naar binnen komen. Het is dus niet alleen goed voor je gezondheid, maar de ruimte toont ook veel fijner en groter met veel daglicht. Let er daarom op dat het licht lekker naar binnen kan schijnen en blokker het niet door te veel dingen voor het raam te zetten of door raamdecoratie welke het daglicht niet voldoende naar binnen laten komen.

Heb je weinig of kleine ramen, maar bijvoorbeeld wel een plat dak. Dan zou je met een lichtstraat heel veel licht naar binnen kunnen laten komen. Of vervang de kleine ramen door 1 groot raam of door een grote schuifpui. Wil je niet verbouwen, zorg dan dat je raamdecoratie hebt wat lekker open kan. Bijvoorbeeld in between gordijnen of een rolgordijn. Bij kleine ramen kan je beter niet kiezen voor shutters/jalozieeen.

Kleurgebruik Kleur in je interieur doet veel. Het kan net dat beetje extra sfeer geven, maar het kan ook je huis veel te donker maken en juist minder sfeervol. En wat gebeurt er als je de wanden waar de ramen en deuren zitten licht maakt. Er zijn ook diverse verftechnieken, waarbij je de wand niet helemaal ott het plafond schildert, maar net daaronder. Hierdoor lijkt het plafond groter en de ruimte dus ook groter! Het gebruik van te veel donkere kleuren kan een ruimte kleiner doen aanvoelen, omdat een donkere kleur meer op je af komt dan een lichte kleur. Donkere kleuren kunnen zeker mooi zijn, want het maakt een ruimte ook warm en knus, maar let erop dat je het op de juiste manier toepast.


De vloer De richting waarin je de vloer legt is heel bepalen voor de vorm van de ruimte. Waar wil je de nadruk op leggen? Op de lengte? Of juist op de breedte? Of allebei? In principe leg je de vloer altijd van raam tot raam, maar hier zijn naturlijk uitzonderingen op.


Persoonlijk advies Ieder huis is uniek! Wil jij een persoonlijk advies over jouw huis? Misschien is een interieuradvies dan iets voor jou! Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page