top of page

De ideale (thuis)werkplek

Een fijne werkplek willen we allemaal en in deze tijd helemaal, nu we met z'n allen aan het thuiswerken zijn. Maar hoe maak je jouw werkplek nou tot een inspirerende ruimte om productief te kunnen werken.


Persoonlijk vind ik het prettig om te werken met natuurlijk daglicht. Dit inspireert mij enorm, het geeft mij energie. Dus gordijnen open en aan het werk.
De ideale werkplek begint met goed licht. Zorg voor voldoende daglicht door je bureau niet te ver van het raam af te zetten. Zo vang je het meeste natuurlijk licht op, en dat is het beste licht om productief te kunnen werken. Let er wel op dat het licht niet direct op je computerscherm valt, dat werkt dan weer niet prettig.


Voor wanneer het schemerig wordt of helemaal donker, heb je minimaal een centrale lamp (basisverlichting) en een bureaulamp (functionele verlichting) nodig om je werk te kunnen doen.Het kan heel vervelend werken als je werkplek rommelig is. Als ik begin met mijn werkdag

wil ik niet eerst mijn bureau op hoeven ruimen. Ik zorg er daarom voor dat ik voldoende opbergruimte heb en geef mijn spullen een vaste plek. Op deze manier hou ik mijn werkplek opgeruimd en overzichtelijk en een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd.

Spullen welke ik dagelijks nodig heb zet ik op mijn bureau en spullen die ik minder vaak nodig heb berg ik op in laden, kasten, manden, etc. Om de inhoud van je kast weer overzichtelijk te houden kan je dozen, manden en mappen gebruiken. Overal is wel een organizer voor te vinden.Ik vind het zelf belangrijk dat mijn werkplek inspirerend is, niet alleen bereik ik dat met daglicht (dat geeft mij echt energie), maar ook geven inspiratiebeelden mij energie. De projecten waar ik mee bezig ben plak ik het liefst aan de wand als wandcollage. Ook heb ik een schapje waar kleurstalen, gordijnstalen, stoffen etc opzet. Zo kan ik in één oogopslag zien of mijn idee het juiste gevoel opwekt en bij mijn opdrachtgever past. Het kan ook zijn dat ik het gevoel heb dat er iets ontbreekt door alles wat ik tot nu toe heb te bundelen, komen ideeen vaak heel snel. Mijn tip, maak bijvoorbeeld een moodboard met inspiratiebeelden of een to do list wat er nog gedaan moet worden. Als je een to do list maakt, maak deze dan voor een week en zet er vooral niet teveel op. Dat geeft namelijk heel veel druk en onrust en dat is niet prettig werken.Geef wat kleur aan je werkplek. Zet bijvoorbeeld een bosje bloemen neer, hang mooie inspirerende foto's op van je dierbaren. Dit geeft jouw werkplek persoonlijkheid en het is dan ook echt jouw werkplek. Kortom een (thuis)kantoor welke de gezelligheid van jouw persoonlijkheid weergeeft. Persoonlijk hou ik erg van natuurlijke tinten, dit geeft voor mij rust en dat zorg ervoor dat ik geïnspireerd ben door mijn eigen ideeen en mij niet laat afleiden door (storende) elementen, maar dat is voor iedereen anders. Jij kan bijvoorbeeld juist geïnspireerd raken door kleur binnen je werkplek.


Een ruimte is niet compleet af als er geen planten staan. Groen doet het overal goed, zeker op je werkplek. Niet alleen staat het gezellig, ze dragen ook bij aan de productiviteit en zorgen voor zuurstof, zuiveren de lucht.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page