top of page

Waarom is een goede woningpresentatie zo belangrijk?


Je huis verkopen kan een flinke uitdaging zijn. Concurrentie is er altijd, of er nu een krapte is op de woningmarkt of een aanbod in overvloed, belangrijkste is om te weten dat de koper kritisch is. Daarom is het heel belangrijk om op te vallen. De eerste indruk is daarbij heel bepalend, want 90 % van de huizenzoekers beslist onbewust al binnen 1 minuut of ze een woning willen kopen of niet. Puur op gevoel. Tussen al het aanbod, moet jouw huis er dus meteen uitspringen.

Maar eerlijk is eerlijk: als ik op Funda kijk, wordt ik vaak moedeloos van de manier waarop de meeste huizen worden gepresenteerd. Standaard, saai en zonder enige vorm van creativiteit. Ook sluit de presentatie vaak niet aan bij de werkelijkheid en bij de ontwikkelingen in de markt en de wensen en behoeften van zowel kopers, als verkopers. Zo is ons zoekgedrag de laatste jaren sterk veranderd. We checken het aanbod online, op de IPad of mobiel en worden daar met een overload aan informatie geconfronteerd. Velen verdwalen in het aanbod, of klikken weg zodra een huis op het eerste gezicht niet aan hun smaak of eisen voldoet. Zonde, want zo loop je ontzettend veel bezichtigingen mis.

CALM HOME brengt daar verandering in. Wij geloven dat het in de markt zetten van huizen vele malen beter kan. Het verkopen en vinden van een huis kan zoveel leuker zijn op deze manier. We stappen samen in het verkoopproces en daardoor zal het niet proces niet alleen soepeler verlopen, het resultaat is ook vele malen beter. Aantrekkelijkheid creëren en daarmee de verkoop stimuleren.

Een snelle en succesvolle verkoop begint bij een aantrekkelijke presentatie. Natuurlijk, de aanschaf van een woning is een rationele investering, maar de beleving van een huis speelt ook een belangrijke rol. Het is mijn doel een ‘hier wil ik wonen gevoel’ te creëren. Uiteindelijk koop je een huis met je hart.

CALM HOME maakt frisse creatieve woonpresentaties die woningzoekers de mogelijkheden van een woning laten zien én beleven. Door een verhaal te vertellen, ieder huis, klein of groot, heeft tenslotte een verhaal. Een huis is een reflectie van de persoonlijkheid van de mensen die erin wonen. En uiteindelijk is iedereen op zoek naar een huis die bij zijn of haar levensstijl past.

De waarde van een goede foto’s, een aantrekkelijke presentatie en het inzetten van social media kanalen wordt soms onderschat, maar je weet de verkoop én je bedrijf naar een hoger niveau te brengen als je een goede (online) indruk maakt.

In veel gevallen resulteert het in een snellere verkoop en een hogere vraag- en verkoopprijs. De investering verdien je dan gauw terug.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page